12 Οκτ 2007

Μεταλλαγμένη... βιολογία Γ' γυμνασίου



Μονόπλευρη και ευνοϊκή παρουσίαση των μεταλλαγμένων προϊόντων στο βιβλίο της βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.
Αναπτύσσοντας σχετική ερώτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως στο βιβλίο της Βιολογίας, παρουσιάζεται σε αντιδιαστολή «μία υγιής γενετικά τροποποιημένη τομάτα και μία ζαρωμένη και μουχλιασμένη κανονική», ενώ και «η επιχειρηματολογία σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερβαίνει ακόμα και εκείνης των πολυεθνικών εταιριών - όπως π.χ. εκεί που λέει ότι έχουν τα μεταλλαγμένα προϊόντα έχουν μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση σε σχέση με τα φυσιολογικά».
..............................................................................................................................................................................
«Η κυρίαρχη πλευρά εξοπλίζει τους μαθητές υπέρ των μεταλλαγμένων. Κανένα επιχείρημα διδακτικό δεν παρατίθεται ενάντια. Το ότι οι μαθητές καλούνται μόνοι τους να βρουν επιχειρήματα κατά των μεταλλαγμένων, είναι άλλο ζήτημα» επέμεινε ο κ. Κουράκης.
«Δεν χρειάζονται υπερβολές στις αξιολογήσεις μας. Δεν υπάρχει κρατική ιδεολογία, δεν προπαγανδίζουμε καμία συγκεκριμένη επιλογή, λαμβάνουμε υπόψη τα όσα λέτε» ανταπάντησε ο υφυπουργός Παιδείας. «Η συγγραφή των βιβλίων, είναι έργο της επιστημονικής κοινότητας. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο λέει ότι θα τεθούν τα νέα βιβλία υπόψη της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας - και όπου κριθεί απαραίτητο να υπάρξουν επεμβάσεις, αυτές θα γίνουν» διαβεβαίωσε ο κ. Λυκουρέντζος.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes