23 Οκτ 2007

Να κλείσουν τα ΚΕΣ

Να σεβαστεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να κλείσει τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια ζητεί από την κυβέρνηση ο Συνασπισμός ενόψει της λήξης την επόμενη εβδομάδα της προθεσμίας που έχει θέσει η Ε.Ε. για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 36/05 σύμφωνα με την οποία κάθε χώρα μέλος είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων που λειτουργούν ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Οι κολεγιάρχες βρίσκονται επί ποδός πολέμου κινδυνολογώντας και απειλώντας (για λογαριασμό των αποφοίτων τους) με βροχή προσφυγών αν η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει εδώ και τώρα την κοινοτική οδηγία παρακάμπτοντας το Σύνταγμα. Φυσικά δεν λένε πόσοι από τους απόφοιτούς τους δικαιούνται επαγγελματικά δικαιώματα με τις σπουδές που έχουν κάνει, τόσο στη χώρα μας όσο και στη χώρα που εδρεύει το ίδρυμα με το οποίο δηλώνουν ότι έχουν συμπράξει.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο Mega, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, για την παιδεία ισχύει η αρχή της επικουρικότητας. Επομένως, το αν θα λειτουργούν τα ΚΕΣ ή όχι είναι απόφαση της χώρας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε τη θέση του Συνασπισμού ότι "δεν έπρεπε να επιτρέπονται Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών τα οποία συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια και μ' αυτόν τον τρόπο δίνουν πτυχία. Η χώρα μας πρέπει να λύσει αυτή την αντίφαση. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που να συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes