11 Οκτ 2007

Μάχη για να σωθούν τα πεύκα στους Αγίους Αναργύρους

Ανήσυχοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν χθες στον πευκώνα, το μικρό δασάκι της περιοχής, συνολικής έκτασης 19 στρεμμ., πνεύμονας πρασίνου και ανάσα ζωής, για να συζητήσουν πώς θα αποτρέψουν την κατασκευή ενός σταθμού που για να γίνει θα πρέπει να κοπούν 95 από τα συνολικά 120 δέντρα του πευκώνα!Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πορεία Δράσης, που διοργάνωσε τη συζήτηση, τόνισαν ότι δεν είναι κατά της κατασκευής ενός σταθμού που να λειτουργεί ως στάση του προαστιακού, κάτι που θα καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών, και που για την κατασκευή του δεν θα χρειαστεί να κοπεί ούτε ένα δέντρο, με την προϋπόθεση ότι η υπογειοποίηση θα ξεκινήσει από ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν δέντρα.
«Αυτό που επιχειρεί ο ΟΣΕ είναι να φτιάξει ένα σταθμό με τεράστιες υποδομές, αφού σχεδιάζει την κατασκευή αποβάθρας 260 μέτρων, στην αρχή του πευκώνα, που για να γίνει θα πρέπει να κοπούν τα περισσότερα δέντρα, τη στιγμή που δεν έχει δοθεί από τον ΟΣΕ ούτε μελέτη σκοπιμότητας ούτε κυκλοφοριακή μελέτη του έργου. Αυτό δίνει το δικαίωμα στο δήμο να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες», είπε στην «Ε» ο Παναγιώτης Τερζόγλου, μέλος της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πορεία Δράσης και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Ετσι, η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πορεία Δράσης έχει ήδη μαζέψει υπογραφές των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή του έργου και στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τις υποβάλει, απαιτώντας τη λήψη μέτρων προς την αποτροπή της κατασκευής αυτού του «τερατουργήματος», όπως το αποκαλούν.
Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης και Περικλής Κοροβέσης. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με τηλεγράφημα η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη, Αριστερό Σχήμα Ιλίου και ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ του Κορυδαλλού, όπως και το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εδω εκοψαν ολα τα δεντρα κατα μηκος των γραμμων...Την εκαναν τη περιοχη εργοταξιο...ενω θα μπορουσαν το ολο εργο να το κανουν υπογειο...

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes