17 Οκτ 2007

Aφιέρωμα στον Καζαντζάκη από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Με την προβολή γνωστών ταινιών εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη αλλά και συζήτηση γύρω από το ευρωπαϊκό πρόσωπο του πλέον πολυμεταφρασμένου Έλληνα συγγραφέα περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Νίκο Καζαντζάκη που πραγματοποιεί το Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 22 ώς τις 25 του μηνός, με αφορμή τη διπλή επέτειο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον θάνατο του συγγραφέα και των 100 χρόνων από τη λειτουργία του στην Αθήνα. Το αφιέρωμα, που γίνεται στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων για τον Καζαντζάκη που πραγματοποιούνται φέτος, οργανώνεται σε συνεργασία με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, το Ινστιτούτο Cervantes, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το Ινστιτούτο Goethe, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ) και το περιοδικό Νέα Εστία.
Κι ενώ στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου θα εκτίθενται έργα του Καζαντζάκη μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες, κάθε μια από τις αφιερωματικές βραδιές στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (9μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο, θα προβάλλεται και μια διαφορετική ταινία.
"Ο τελευταίος πειρασμός" του Μάρτιν Σκορτζέζε θα προβληθεί τη Δευτέρα 22 του μηνός, στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους, ο "Αλέξης Ζορμπάς" του Μιχάλη Κακογιάννη την Τρίτη 23/10 στα γαλλικά με ελληνικού υπότιτλους
και "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" του Ζυλ Ντασσέν την Τετάρτη 24/10 στα γαλλικά χωρίς υπότιτλους. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/10 (9 μ.μ.) με θέμα "Νίκος Καζαντζάκης ο Ευρωπαίος - Ταξίδια, φιλοσοφία, λογοτεχνία και πολιτική". Συντονιστής της συζήτησης είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και συμμετέχουν ο Νίκος Μοσχονάς διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Αλφόνσο Σιλβάν Ροντρίγκεθ, καθηγητής του Ινστιτούτου Καρντενάλ Σισνέρος της Μαδρίτης και ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes