6 Οκτ 2007

Ελ Γκρέκο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Ο Γκρέκο και το εργαστήριό του", όπως τιτλοφορείται η έκθεση, σταθμεύει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς. Μαζί με τις δημιουργίες του Γκρέκο θα εκτεθούν έργα των μαθητών του, του γιου του Χόρχε Μανουέλ Θεοτοκόπουλι (1578-1631), του Λουίς Τριστάν (περίπου 1578-1631) και άλλων ζωγράφων που αποδίδονται στο εργαστήριό του, καθώς επίσης και έργα του Μπλας Μουνιόθ (τέλη 17ου αιώνα). Παράλληλα θα συμπεριληφθεί ένα αντίγραφο από το Μουσείο Πράδο το οποίο αρχικά είχε αποδοθεί στον Γκρέκο.
Επικεντρωμένη αποκλειστικά στην ισπανική περίοδο του Γκρέκο είναι η έκθεση η οποία στοχεύει να προβάλει την καθοριστική επιρροή του την εποχή εκείνη, αλλά και την επιστημονική τεκμηρίωση του εργαστηρίου του.
Θα παρουσιαστούν συνολικά 58 έργα που τα δέκα φέρουν την υπογραφή του μεγάλου δημιουργού της ισπανικής τέχνης. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από μεγάλα μουσεία της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Ουγγαρίας και της Ελβετίας.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει η Carmen Garrido από το Μουσείο Πράδο, ο Jose Alvarez Lopera, ιστορικός τέχνης επίσης από το Μουσείο Πράδο και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Την έκθεση θα συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος στα ελληνικά και τα ισπανικά.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και στις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού. Οι μαθητές θα παρακολουθούν αρχικά μία 20λεπτη προβολή, σχετική με τη ζωή και το έργο του Ελ Γκρέκο, και στη συνέχεια θα ξεναγούνται στην έκθεση από μουσειοπαιδαγωγό του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Στους μαθητές θα δίνεται εκπαιδευτικό βιβλίο σχετικό με το θέμα της έκθεσης. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τηλεφωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:00 - 16:00 μ.μ. στο 210 7239438 για να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο μουσείο.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes