25 Σεπ 2007

Βραδιά ερευνητών στο Βυζαντινό Μουσείο

Μέρος ενός ευρωπαϊκού προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει από κοντά τα επαγγέλματα του παρελθόντος και τους ερευνητές που τα μελετούν είναι η "Βραδιά ερευνητών" που ετοίμασε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και θα δούμε την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν το στήσιμο μιας έκθεσης με θέμα τα βυζαντινά χειρόγραφα, ενώ επιμελητές, μουσειογράφοι, συντηρητές και ερευνητές θα εξηγούν την ιστορία του κάθε βιβλίου που εκτίθεται. Παράλληλα στον χώρο θα προβάλλεται video με θέμα "Από τον κόσμο των χειρογράφων".
Για τα παιδιά θα οργανωθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Κατά τη διάρκειά του τα παιδιά θα μπορέσουν να αγγίξουν τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιεί ένας ζωγράφος και ένας γραφέας και να πειραματιστούν με αυτά για να καταλάβουν έτσι τα στάδια παραγωγής ενός χειρογράφου. Διαφορετικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Αθήνα, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στο Μεσαιωνικό Κάστρο στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: ΗΥ ΑΥΓΗ 25/9/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes