19 Σεπ 2007

Από Οκτώβριο το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

Με τη συνοδεία συμπληρωματικού υλικού για τα κεφάλαια και τα γεγονότα που παρέλειψε ή υποβάθμισε η συγγραφική ομάδα της κυρίας Μαρίας Ρεπούση, θα αποσταλεί στα σχολεία το βιβλίο Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ. Από την ώρα που θα πάρει την εντολή, ο Οργανισμός Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες για να τυπώσει. Συνεπώς, στην καλύτερη περίπτωση οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Στ’ Δημοτικού δεν θα πάρουν στα χέρια τους βιβλίο Ιστορίας νωρίτερα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο νέος υπουργός Παιδείας, κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, θα κληθεί να αποφασίσει επειγόντως για την τύχη του επίμαχου εγχειριδίου που κατά πολλούς κόστισε στην προκάτοχό του, τη βουλευτική της έδρα.
Στην εκπνοή της δεύτερης εβδομάδας της νέας σχολικής χρονιάς τα περιθώρια αποφάσεων για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι στενά:
-Ή θα ξεμπλοκάρει την εκτύπωση του βιβλίου της κυρίας Μαρίας Ρεπούση μετακυλίοντας την ευθύνη της ετυμηγορίας για την τύχη του επίμαχου εγχειριδίου στην εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία θα κληθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο να το αξιολογήσει.
-Ή θα προχωρήσει στην άμεση απόσυρσή του, επανεκτυπώνοντας το παλιό βιβλίο Ιστορίας.
Στην πρώτη περίπτωση η νέα ηγεσία θα διακινδυνεύσει να ξαναξυπνήσουν τα πάθη εναντίον του βιβλίου και να μεταφερθεί η ένταση μέσα στις σχολικές αίθουσες. Στη δεύτερη θα κατηγορηθεί ότι «δίκασε χωρίς ενόρκους». Μέση λύση θεωρούνται οι συμπληρωματικές οδηγίες σε συνδυασμό με την αξιολόγηση του βιβλίου. Τη σχετική διαδικασία έχει επεξεργαστεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Η κυρία Μ. Γιαννάκου έχει επίσης δρομολογήσει τη διανομή στα σχολεία του βιβλίου «Ματωμένα Χώματα» της Δ. Σωτηρίου, όπως ανήγγειλε αρχές Αυγούστου, επιχειρώντας να αντισταθμίσει τη «στεγνή» παρουσίαση της Μικρασιατικής Καταστροφής από τη συγγραφική ομάδα της κ. Μ. Ρεπούση. Είναι εγκεκριμένη από το Γενικό Λογιστήριο η πίστωση για την προμήθεια 140.000 αντιτύπων από τον «Κέδρο», τον εκδοτικό οίκο που διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου βιβλίου.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΡΟΣ ΤΥΠΟΣ - ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes