29 Σεπ 2007

Μαζική φυγή από το Δημόσιο

Μαζική φυγή ασφαλισμένων καταγράφεται στα Ταμεία, τα οποία οδηγούνται σε οικονομικό «κραχ» εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις προτάσεις της επιτροπής σοφών για αλλαγές σε όρια ηλικίας και συντάξεις σπέρνουν τον πανικό στους εργαζομένους.
Τους πρώτους εννιά μήνες του χρόνου καταγράφεται αύξηση κατά 30% των αιτήσεων συνταξιοδότησης σε σχέση με πέρυσι, ενώ αν συνεχιστεί η ανασφάλεια, στο τέλος του έτους θα έχουμε διπλασιασμό των πρόωρων συντάξεων!
Μία τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά επισπεύδει την κρίση του συστήματος, προσφέροντας άλλοθι στην κυβέρνηση για τη λήψη επώδυνων μέτρων.
Ηδη το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων βρίσκεται στο «κόκκινο», καθώς ακόμη και αν ρευστοποιήσει την περιουσία του δεν έχει αρκετά χρήματα για να καταβάλει εφάπαξ στο τέλος του έτους!
Αρκεί να αναφερθεί πως από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 21 Σεπτεμβρίου έχουν υποβληθεί 8.690 αιτήσεις για συνταξιοδότηση, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 6.710.
Ραγδαία αναμένεται να είναι η αύξηση στις αιτήσεις των εκπαιδευτικών -οι οποίες παραδοσιακά υποβάλλονται το φθινόπωρο-, καθώς αναμένεται από τις 2.900 να πάνε στις 6.000.
Σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτό το κλίμα, στο τέλος του έτους συνολικά 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν εγκαταλείψει την εργασία τους.



ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes