29 Αυγ 2007

Το μέγεθος της καταστροφής σε νούμερα

Σε 1.183.987 στρέμματα υπολογίζει τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, μόνο για το χρονικό διάστημα από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου, το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), γεγονός που φανερώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της καταστροφής.

Με βάση την εκτίμηση αυτή, που ανακοινώθηκε χθες στις Βρυξέλλες, το 2007 έχουν καταστραφεί λόγω των πυρκαγιών, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, περίπου 2.268.834 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το EFFIS χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες, για να υπολογίσει τις καμένες εκτάσεις σε 19 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδιαίτερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών στα δάση.

Επίσης, προσφέρει πληροφορίες για τις μετεωρολογικές προβλέψεις των επομένων ημερών και των κινδύνων για το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος, οι συνθήκες για ξέσπασμα πυρκαγιών φαίνεται να μειώνονται τις επόμενες ημέρες, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών για τον έλεγχο και την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στηριζόμενη σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Πληροφοριακού Συστήματος Πυρκαγιών, είχε ανακοινώσει ότι ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο χειρότερος από άποψη πυρκαγιών, από το 1985, οπότε και άρχισε η σχετική καταγραφή στις ευρωπαϊκές χώρες.


ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 29/8/2007

1 σχόλιο:

iLiAs είπε...

Νούμερα είναι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα!

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes