1 Αυγ 2007

Μετά τις 20 Αυγούστου οι οριστικοί διορισμοί και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη το θέμα του διορισμού των μόνιμων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία καθώς και των αποσπάσεων, με αποτέλεσμα να γεννώνται σοβαροί φόβοι για την επάρκεια των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό, όταν ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Άλλες χρονιές τέτοια περίοδο είχαν ολοκληρωθεί τόσο οι διορισμοί όσων πέτυχαν στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ όσο και των αποσπάσεων εκπαιδευτικών. Εκπαιδευτικοί κύκλοι αναφέρουν πως όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Αυτή την περίοδο τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ασχολούνται με τις κρίσεις των διοικητικών στελεχών στην εκπαίδευση. Ήδη τερμάτισαν οι διαδικασίες των σχολικών συμβούλων των οποίων τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Το Σάββατο θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις για τους υποψηφίους διευθυντές Διευθύνσεων και προϊσταμένους Γραφείων Εκπαίδευσης της Μαγνησίας. Τα αποτελέσματα θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου.
Από κει και πέρα το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προχωρήσει στο μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών που πέτυχαν στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, να ανακοινώσει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, ενώ τα περιφερειακά συμβούλια θα πρέπει να ορίσουν τους νέους διευθυντές σχολικών μονάδων. Θα προλάβουν τα γίνουν όλα αυτά μέσα σε 10 ημέρες; Άλλωστε την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία.
Παράλληλα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο ενιαίος πίνακας αναπληρωτών με τα οριστικά μόρια και τη σειρά των εκπαιδευτικών για να καταθέσουν αίτηση για μόνιμο διορισμό.
Οι εκκρεμότητες συνεπώς είναι πολλές, ενώ αιρετοί εκπαιδευτικοί στα υπηρεσιακά συμβούλια και συνδικαλιστές αναφέρουν πως θα ανοίξουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί δεν θα γνωρίζουν, πού θα διδάσκουν για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ 31/7/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes