21 Απρ 2007

7000 εργαζόμενοι της ΔΕΗ περισσεύουν...

Ηλεκτροσόκ για 7000 εργαζόμενους της ΔΕΗ, «περισσεύουν» τονίζει ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ανοίγοντας το δρόμο για αποχώρηση τους. Ο Τάκης Αθανασόπουλος δεν σταμάτησε εδώ. Μίλησε για αυξήσεις στα τιμολόγια και προειδοποίησε για ένα δύσκολο καλοκαίρι.

www. left.gr
Σύμφωνα με τον κύριο Αθανασόπουλο:
Υπάρχουν στη ΔΕΗ 26.000 μόνιμοι υπάλληλοι και 3.000 έκτακτοι και ενώ τα έσοδα μειώνονται, οι ανάγκες μισθοδοσίας αυξάνονται. Η Επιχείρηση χρειάζεται 22.000 περίπου εργαζομένους και έχει συνολικά 29.000, και άρα υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, με βάση σχετικό τύπο που αφορά τη σχέση εργαζομένου ανά παραγόμενα μεγαβάτ, κάνοντας σύγκριση μεταξύ της ΔΕΗ και της αντίστοιχης κρατικής εταιρείας της Πορτογαλίας (EDP).Επειδή η Πορτογαλία δεν διαθέτει τα ορυχεία, όπως η ΔΕΗ, ούτε τα νησιά της Ελλάδας (απαιτούνται 7.500 εργαζόμενοι), ο τύπος βελτιώνεται, αλλά και πάλι, επέμεινε ο κ. Αθανασόπουλος, η σχέση εργαζομένου προς παραγόμενα μεγαβάτ είναι 1,7 προς 1, άρα «υπάρχει πλεονάζον προσωπικό».

Στην επιδίωξή του ο κ. Αθανασόπουλος να στηρίξει το θέμα του «πλεονάζοντος προσωπικού», επικαλούμενος στοιχεία και πάλι από την Πορτογαλία, είπε: Η εκεί επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας (EDP) με 13.500 εργαζομένους παράγει 13.900 MW (μεγαβάτ), ενώ η ΔΕΗ με 29.000 άτομα προσωπικό έχει παραγωγή 12.695 ΜW.

Πέραν του «πλεονάζοντος» προσωπικού ο διευθύνων σύμβουλος στους 3,5 μήνες που κρατά το τιμόνι της ΔΕΗ εντόπισε και κατέγραψε περίπου 500 εργαζομένους της Επιχείρησης να έχουν αποσπαστεί σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία κ.λπ.


www. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes