10 Μαρ 2007

Όταν η υποκρισία δεν έχει όρια...

Η υπόθεση των αποθεματικών των ταμείων που ήρθε στην επιφάνεια με το σκάνδαλο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων δείχνει πως το μέγεθος της υποκρισίας πια σ' αυτό τον τόπο δεν έχει φραγμούς και όρια. Ας δούμε όμως τι έχει γίνει:
Το Ταμείο είχε αναθέσει στην χρηματιστηριακή εταιρία "Ακρόπολις" να "παίξει" το αποθεματικό του δηλαδή τα χρήματα που συγκεντρώνει από τις εισφορές των ασφαλισμένων, στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων! Ο Παπανδρέου κατήγγειλε την κυβέρνηση για το σκάνδαλο αυτό, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ενδιαφέρεται μόνο για τους "ημέτερους". Και έκανε πολύ σωστά. Μόνο που ξέχασε(;) ότι το "παίξιμο" των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο νομοθετήθηκε και εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Σημίτη την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών. Οι εφημερίδες μιλάνε τώρα για "τους 80 γαλάζιους κομματάρχες που διαχειρίζονται τα 29 δισ. ευρώ των ταμείων". Όμως ξεχνούν(;) να υπενθυμίσουν πως αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να διορίζει η ίδια τους διαχειριστές των ταμείων ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

Μαύρος Γάτος είπε...

Σοβαρά, πιστεύεις ακόμα ότι σ αυτόν τον τόπο υπάρχει έντιμη πολιτική; Τί να πει ο έρμος ο Γιωργάκης; Κάτι πρέπει να πει... ¨Ο,τι να ναι,αρκεί να πει κάτι...

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes