7 Μαρ 2007

Αναρωτιούνται για το αυτονόητο οι Παρεμβάσεις

Απόσπασμα από δήλωση του Κ. Τουλγαρίδη, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ για τη στάση της ΠΑΣΚ μετά την απεργία διαρκείας του κλάδου.
"Με τη στάση της η ΠΑΣΚ επιβεβαιώνει την ακόμα μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από το εκπαιδευτικό κίνημα της περιόδου (είναι άλλωστε γνωστό ότι μετά τα Χριστούγεννα όχι μόνο δεν έχει κινητοποιήσει τον κόσμο της αλλά ούτε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν συμμετέχουν παρά εντελώς περιστασιακά στα συλλαλητήρια ενώ ο πρόεδρος δεν κατάφερε να μιλήσει σε κανένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ταυτίζεται με τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ που συμφωνεί απολύτως με την κυβέρνηση της ΝΔ και καταθέτει πρόταση νόμου με ακριβώς τα ίδια μέτρα με την ΝΔ(τετραετείς συμφωνίες για τη χρηματοδότηση, αξιολόγηση και σύνδεσή της με τη χρηματοδότηση, επιχειρηματική δραστηριότητα κλπ). Έτσι εξηγείται γιατί η ΠΑΣΚ δε θέλει να κάνει ουσιαστική κριτική στο νόμο πλαίσιο της κυβέρνησης και ουσιαστικά αποστασιοποιείται από το πανεκπαιδευτικό κίνημα την πιο κρίσιμη στιγμή, διευκολύνοντας την κυβέρνηση να απομονώσει το κίνημα στην τριτοβάθμια".

Σχόλιο: Ειλικρινά, περίμεναν διαφορετική στάση;
Αν ναι, πρέπει να μας εξηγήσουν το γιατί.
Ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πως ο "μεγάλος αγώνας" όπως αποκαλούσαν την απεργία διαρκείας- που επί της ουσίας κανένα ιδεολογικό περιεχόμενο δεν είχε- για την ΠΑΣΚ δεν ήταν παρά προεκλογική αντιπολιτευτική γυμναστική μήπως και το ΠΑΣΟΚ πάρει καμιά ψήφο παραπάνω στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές;
Πότε επιτέλους θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes