25 Φεβ 2007

«Ναι» στις αλλαγές του νόμου πλαισίου με βάση έρευνα της VPRC

Tα βασικά συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύει σήμερα η «Κ» και διεξήγαγε η VPRC αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου πλαισίου είναι τα εξής:

Το 53% των πολιτών κρίνει θετικά το κυβερνητικό νομοσχέδιο συνολικά.

Το 80% των ερωτηθέντων συμφωνεί απολύτως με την κυβερνητική πρόταση να γίνονται οι πρυτανικές εκλογές με καθολική ψηφοφορία.

Το 65% υιοθετεί την εισήγηση να αίρεται το άσυλο μέσω απλής πλειοψηφίας του πρυτανικού συμβουλίου (και όχι με ομοφωνία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).

Το 61% τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης -για πρώτη φορά- ανώτατου ορίου φοίτησης.

Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα, δε, που εκθέτει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι τα τρία αυτά μέτρα επικροτούνται με συντριπτικά ποσοστά και από τους ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης (75%, 64% και 58%), οι οποίοι προφανώς και απορούν με την απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου να απορρίψει συλλήβδην το νομοσχέδιο και να μην επιτρέψει έστω την ψήφο κατά συνείδηση, όπως για παράδειγμα είχε προτείνει ο κ. Θ. Πάγκαλος.

Το 66% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ως φαίνεται «πληρώνει» σε προσωπικό επίπεδο το βάρος των αλλαγών, αλλά και το ότι τις προτάσεις της -πλην του πρωθυπουργού- μόλις εσχάτως άρχισαν να τις στηρίζουν δημοσίως και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Το 79% των πολιτών αναγνωρίζει την ανάγκη και επιζητεί «μεγάλες ή και πολύ μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία»

Μόνον το 37% χαρακτηρίζει ως τέτοιες αυτές που εισηγείται η κυβέρνηση, με το 42% να τις κρίνει «μικρές ή και ασήμαντες».

Μόνον το 17% των πολιτών πιστεύει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα τα κατάφερνε καλύτερα, με το 29% να εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση και το 32% να δηλώνει για μια ακόμη φορά τη δυσπιστία του και προς τα δύο μεγάλα κόμματα...

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" 25/2/2007

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι νομίζω προφανές πως δεν είναι όλα άσπρο μαύρο, και πως η λογική του να λες όχι σε όλα χωρίς να προτείνεις τίποτα δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την κοινωνία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΛΕΜΑΧΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΟΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ; ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ, ΝΙΚΟΣ ΜΥΝΟΠΕΤΡΟΣ.

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes