3 Φεβ 2007

Οι αυξήσεις των συνδικαλιστών...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΑΚ- ΔΕΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007

Δυστυχώς και πάλι είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την οικονομική διαχείριση του ΔΣ της ΔΟΕ γιατί:

Α. Για μια ακόμα φορά μεγάλο μέρος των δαπανών ,παρ’ ότι λόγω των κινητοποιήσεων αυξήθηκαν οι δαπάνες για κινητοποιήσεις, αφορούν τυπικές διεκπεραιωτικές λειτουργίες του Δ.Σ.

Β. Ακόμα και μπροστά στην προγραμματισμένη κινητοποίηση του κλάδου ένα από τα πρώτα μελήματα του ΔΣ ήταν η αύξηση της αντιμισθίας του. Έτσι αντί να ασχοληθεί πως θα γίνει η προετοιμασία του κλάδου, ώστε αποφασιστικά και δυναμικά να υλοποιήσει την απόφαση της 75ης ΓΣ για αγώνα με διάρκεια και προοπτική, το ΔΣ συζήτησε το θέμα της αντιμισθίας και των άλλων οικονομικών διευκολύνσεων των μελών του και αποφάσισε:

1. Την αύξηση της αντιμισθίας από 400 Ευρώ σε 450, αύξηση 12,5%,και του προέδρου από 450 σε 500, αύξηση 11,1%.

2 Τα οδοιπορικά των περιοδειών με Ι.Χ. από 0,30 Ευρώ ανά χιλιόμετρο σε 0,35 , αύξηση 16,6%, πέρα από την αποζημίωση εκτός έδρας 100 Ευρώ την ημέρα χωρίς παραστατικά.

3.Την κατάργηση του ορίου της δαπάνης των 200 Ευρώ ανά μήνα σε κινητή τηλεφωνία με την παρατήρηση να επιδείξουν τα μέλη αυτοσυγκράτηση. Πραγματικά πρωτοποριακή η σκέψη του προεδρείου ΠΑΣΚ αλλά και της ΔΑΚΕ που συμφώνησε με τις προτάσεις του προεδρείου, ώστε τα μέλη του ΔΣ έχοντας εκ των προτέρων πάρει αυξήσεις να δώσουν απερίσπαστα τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!! μας θύμισαν τις δηλώσεις των εργατοπατέρων της ΠΕΤ-ΟΤΕ ότι η ενασχόληση με τον συνδικαλισμό δεν τους δίνει τη δυνατότητα να γίνουν στελέχη και να εισπράττουν τα αντίστοιχα επιδόματα γι’ αυτό πρέπει να τα εισπράττουν από το ταμείο της ομοσπονδίας .

Γ. Συνεχίζεται το καθεστώς της αποζημίωσης των μελών του ΔΣ κλπ χωρίς παραστατικά και με ποσά κατά τη γνώμη μας προκλητικά όταν τη στιγμή που κάθε απεργός εκπ/κός έχανε 1500 Ευρώ περίπου τα μέλη του ΔΣ , μετά και τις αυξήσεις εισπράξανε αντιμίσθιο για το τελευταίο τρίμηνο του 2006 450Χ3=1350 Ευρώ ( 1500 ο πρόεδρος) και από εκτός έδρας αποζημίωση από 1300 Ευρώ μέχρι και 4300 Ευρώ, σύνολο 26460 Ευρώ από τα οποία για πρόσθετες μέρες 13360 Ευρώ. Βέβαια με αυτόν τον τρόπο εμφανίζουμε αυξημένο ποσοστό δαπανών επί των προϋπολογισθέντων για κινητοποιήσεις.

Προτείνουμε για μια ακόμα φορά στο ΔΣ να φέρει για ψηφοφορία στη βάση του κλάδου την πρόταση:

α) Να καταργηθούν οι μέχρι τώρα οικονομικές παροχές με χρήματα του κλάδου, προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, γιατί πιστεύουμε ότι οι συνδικαλιστές είναι εθελοντές και όχι επί μισθό.

β) Τα καθημερινά πραγματικά τους έξοδα τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, να τα παίρνουν από το ταμείο της ΔΟΕ μόνο με υποβολή επίσημων αποδείξεων.

γ) Ενοίκιο να δίνεται σε συναδέλφους απ’ την επαρχία, που δεν ζουν μόνιμα στην Αθήνα και με την προϋπόθεση να προσκομίζουν συμβόλαιο και αποδείξεις ενοικίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes