27 Ιαν 2007

Είναι καιρός...

Είναι καιρός να καταλάβουν κάποιοι πως τα κλειστά Δημόσια Πανεπιστήμια είναι η καλύτερη δωρεάν διαφήμιση για τα Ιδιωτικά που έρχονται.
Και πως όσο παραμένουν κλειστά το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι να συντομεύουν το χρόνο για την ίδρυση των Ιδιωτικών.
Κάθε μέρα που περνά με κλειστά τα Πανεπιστήμια δεν είναι παρά μια ακόμα μαχαιριά στο κορμί της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας που ψυχορραγεί...
Αγώνας ναι, με όλες μας τις δυνάμεις για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, αλλά γιατί με άδειες αίθουσες;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τηλέμαχε, δυστυχώς, υπάρχουν τόσες αντιφάσεις σ'αυτά που βιώνουμε, που μας αποτρέπουν απ'το να αντιμετωπίζουμε τις καταλήψεις και τους σχετικούς "αγώνες" με το ίδιο ρομαντικό τρόπο που συνηθίζαμε παλιότερα. Επί του παρόντος, λυπάμαι που το λέω, αλλά από προσωπική πλέον εμπειρία στο Πανεπιστήμιο μπορώ χωρίς υπερβολή να κατατάξω τους "αγωνιστές" σε τρείς κατηγορίες:
1.Πρωτοστάτες: Ηθικοί αυτουργοί που προτάσσουν τα στήθη τους κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων υπέρ προστασίας της παιδείας και ημών, αλλά απόντες απ' την καθημερινότητα του Πανεπιστημίου και την πραγματικότητα που την περιβάλλει. Μα επιτέλους, δεν αποποιείσαι τόσο απλά την ευθύνη για την παρούσα κατάσταση αποφεύγοντάς την!
2.Τυπικοί Ακόλουθοι: Η μάζα που συγχρονίζεται με τα αγωνιστικά όργανα με πλήρη συνείδηση! Οι ίδιοι συλλαμβάνονται να εκστασιάζονται μπροστά από τεχνοκρατικά πρότυπα που μας διδάσκουν (ευτυχώς όχι όλοι...), και βιάζονται να αποφοιτήσουν για να δικαιολογήσουν την γραβάτα που ήδη έχουν αρχίσει να φοράνε! Προς στιγμήν επαναπαύονται πίνοντας καφέ ψηλά στη Σόλωνος και λικνίζονται στους ρυθμούς της παραλιακής.
3.Ιδεαλιστές: Παρακολουθούν τους προαναφερθέντες να κοκορομαχούν στις αίθουσες υπό κομματικά εμβλήματα. Βλέπουν την αλήθεια, θέλουν να τη στηρίξουν, αλλά αρνούνται να συστρατευθούν με τους αδαείς και καταλήγουν ονειροπόλοι. Συγνώμη, αλλά αντίθετα με εσάς επείγομαι! Πρέπει να δουλέψω γιατί δεν με παίρνει...Ότι δουλειά κι αν είναι αυτή!

Κι όμως Τηλέμαχε, δεν με ενοχλεί κανείς απ' αυτούς. Με φοβίζει το υπόλοιπο των φοιτητών που ως γνήσια αντίγραφα των γονέων και της νοοτροπίας τους παραμένουν αμέτοχοι ακόμη και στο όνειρο! Δεν ξέρω Τηλέμαχε, ίσως φταίει που φοιτώ σε Οικονομικό Πανεπιστήμιο...

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes