21 Ιαν 2007

Ναι στις κάμερες από το 61% των πολιτών

Σύμφωνα με έρευνα της VPRC, 6 στους 10 Ελληνες (ποσοστό 61%) συμφωνεί με την αστυνόμευση των δημόσιων χώρων, καθώς πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων και σήμερα δεν λειτουργούν. Τα ποσοστά υπέρ είναι σαφώς μεγαλύτερα ανάμεσα στους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων (79% στη Ν.Δ. και 60% στο ΠΑΣΟΚ) σε σχέση με αυτούς της Αριστεράς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις σχετικά με τους χώρους στους οποίους είναι αναγκαία η χρήση των καμερών. Στην κορυφή βρίσκονται με 92% οι τράπεζες, όπου οι ληστείες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, και ακολουθούν τα γήπεδα (87%), οι δημόσιες υπηρεσίες (71%), οι κεντρικοί δρόμοι (67%), τα εμπορικά καταστήματα (66%), τα σχολεία (59%), τα πανεπιστήμια (53%), τα πάρκα και οι πλατείες (51%) και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (50%).

Στη σημερινή ελληνική κοινωνία, η γενίκευση του φόβου και της ανασφάλειας, δείχνει μάλλον να ενισχύεται από ενέργειες, όπως η πρόσφατη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, αλλά και η κλιμάκωση της μειοψηφικής πολιτικής βίας, που καταγράφεται στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21/1/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes