31 Δεκ 2007

Τις πιο θερμές ευχές μου για ειρηνικό και δημιουργικό 2008!!!



Τέλος το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και για την Πορτογαλία

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Γερμανίας, η Πορτογαλία υιοθετεί από τα μεσάνυχτα σήμερα ένα νόμο που θα αλλάξει τις συνήθειες των καπνιστών της χώρας, αφού το κάπνισμα θα απαγορευτεί στους δημόσιους χώρους.Ο νόμος εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, μολονότι έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης. Έτσι, τα εστιατόρια και τα μπαρ που έχουν επιφάνεια μικρότερη των 100 τετραγωνικών μέτρων θα μπορούν να επιλέξουν εάν στο χώρο τους θα απαγορευτεί το κάπνισμα ή όχι.Στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, όπως εταιρείες, κλινικές, εμπορικά κέντρα, μουσεία, σχολεία κλπ., το κάπνισμα θα απαγορευτεί, ωστόσο θα επιτρέπεται να υπάρχει κάποια κλιματιζόμενη αίθουσα ειδικά για τους καπνιστές. Επίσης, θα απαγορευτεί η πώληση τσιγάρων σε ανηλίκους.Ο νόμος προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 750 ευρώ για τους καπνιστές που θα παραβιάσουν τη νομοθεσία και από 50 έως 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες των χώρων που δεν θα τον εφαρμόσουν. Ωστόσο, πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια έχουν ήδη κάνει γνωστό ότι αδυνατούν να εφαρμόσουν το νόμο εν μέσω του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Φρένο στη μανία της εργοδοσίας για έλεγχο των εργαζoμένων

Πρόστιμο ύψους 14.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ιδιωτική εταιρία, επειδή λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στους χώρους εργασίας.
Σύμφωνα με την απόφαση, η συνεχής παρακολούθηση των εργαζομένων, χωρίς, μάλιστα, οι ίδιοι να γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η βιντεοσκόπηση, έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί το αίσθημα του φόβου προληπτικά, για κάθε παράνομη ενέργεια που θα μπορούσαν να διαπράξουν.
Παράλληλα, με την απόφασή της η Αρχή υποχρέωσε την εταιρία να απεγκαταστήσει το βιομετρικό σύστημα που είχε τοποθετηθεί, για να ελέγχει με τη μέθοδο των δακτυλικών αποτυπωμάτων την είσοδο και έξοδο των εργαζομένων από το χώρο της δουλειάς.

ΠΗΓΗ: www.left.gr

21 Δεκ 2007

Άνοιξε τις πόρτες του το Μαγεμένο Δάσος

Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, άνοιξε τις πύλες του για τους μικρούς φίλους του διασημότερου αγίου όλου του κόσμου, του Αη Βασίλη, το Μαγεμένο Δάσος, που έχει στηθεί στον Εθνικό Κήπο.
Το Μαγεμένο Δάσος, θα παραμείνει ανοικτό έως τις 6 Ιανουαρίου, κι οι μικροί επισκέπτες του μπορούν να περιπλανηθούν στο μαγικό χωριό, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα και να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγήσουν, να εκπαιδεύσουν και να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά.
Στο Μαγεμένο Δάσος, μικροί καλικάντζαροι ξεναγούν τα παιδιά, πρόθυμοι να αποκαλύψουν τα μυστικά του δάσους και τις συνεχείς εκπλήξεις, όπως το σχολείο, το ταχυδρομείο, τη βιβλιοθήκη και την πλατεία του Κρυμμένου Χωριού, το σπίτι του Αγιου Βασίλη, το εργαστήριο των παιχνιδιών και το σπίτι του καλικάντζαρου.
Επίσης, στη σκηνή του Κρυμμένου Χωριού δίνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου από γιγαντοκούκλες, βασισμένες σε ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια του Γ. Βιζυηνού και του Εμ. Ροϊδη, καθώς και η θεατρική παράσταση "Τα Μαγικά Παιχνίδια".

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1

10 Δεκ 2007

93 εκατ. παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση

Περίπου 93 εκατομμύρια παιδιά σ' όλο τον Κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στη γνώση και μένουν αγράμματα, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.
Ο αριθμός των παιδιών που παραμένουν χωρίς επίσημη παιδεία έχει μειωθεί κατά 20% αλλά υπολείπεται κατά πολύ των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετίας πως όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση και τη μάθηση, αναφέρεται στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού.
Η έκθεση της UNICEF κυκλοφόρησε πριν από τις έκτακτες συνόδους που θα πραγματοποιηθούν αύριο και την Τετάρτη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

7 Δεκ 2007

Κόκκινη κλωστή δεμένη...

"Το γαϊτάνι με τα παραμύθια" ξετυλίγει η γνωστή παραμυθού Σάσα Βούλγαρη από την ημέρα των Χριστουγέννων ώς τις 30 Δεκεμβρίου και από τις 2 ώς τις 6 Ιανουαρίου (9 μ.μ.) στο Θέατρο Μεταξουργείου.
Από τους πρωτεργάτες της νεο-αφήγησης στην Ελλάδα και με μια συνεχή παρουσία σε διάφορους χώρους από το 1995 η Σάσα Βούλγαρη θα πιάνει κάθε βράδυ τη μεταξωτή κόκκινη κλωστή που δένει τα παραμύθια και ακολουθώντας το δρόμο του μεταξιού σε ένα ταξίδι που μαζί με εμπορεύματα φέρνει και ιστορήσεις, θα αφηγείται σε όλη τη διάρκεια των γιορτών ιστορίες, θρύλους, βιωματικά και λογοτεχνικά αφηγήματα αντλώντας από ένα ευρύ ρεπερτόριο.
Οι ιστορίες θα εναλλάσσονται από βραδιά σε βραδιά ανάλογα με το κοινό και τη διάθεση της στιγμής, σε ένα αφηγηματικό ταξίδι από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γερμανία των αδελφών Grimm και... όπου αλλού μας βγάλει ο δρόμος.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ και φοιτητικό-μαθητικό 10 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

4 Δεκ 2007

"Καραγκιόζης και οι Καλικατζαρέοι" στην Τεχνόπολη


Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου 2007 "Ο Καραγκιόζης και οι Καλικατζαρέοι" θα δώσουν χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για όλα τα παιδιά στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Δ12 Πειραιώς 100, Γκάζι), στο πλαίσιο του προγράμματος "Παιδί και Πόλη - Η Αθήνα αγκαλιάζει τα παιδιά". Στις παραστάσεις του θεάτρου σκιών του γνωστού καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Μακρή, που θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, θα συνοδεύονται από ζωντανή μουσική και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν με δημιουργικό και
ευχάριστο τρόπο.
Γονείς και παιδιά, θαυμαστές του διαχρονικού αυτού αγαπημένου ήρωα της ελληνικής λαϊκής τέχνης, θα έχουν τη δυνατότητα να τον απολαύσουν μαζί με την παρέα του, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, σε δύο παραστάσεις, στις 4 μ.μ. και 7 μ.μ. και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, σε τρεις παραστάσεις, στις 12.00 το μεσημέρι, στις 4 μ.μ. και στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Δ12 της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Τσαρούχη


Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Τσαρούχη (1910-1989) με χαρακτηριστικά παραδείγματα της θεματολογίας δουλειάς του, όπως προσωπογραφίες και γυμνά, σχέδια από θεατρικά σκηνικά και κοστούμια αλλά και ένα ζευγάρι βεντάλιες θα παρουσιαστούν στην γκαλερί Καλφαγιάν (Χάρητος 11, Κολωνάκι) από τις 14 Δεκεμβρίου.

3 Δεκ 2007

Πληγή ο ιός του AIDS


Σαράντα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS, ενώ 15.000 άτομα μολύνονται καθημερινά δείχνουν τα στοιχεία .
Στην Ελλάδα μόνο φέτος αναφέρθηκαν 420 νέα κρούσματα το 83% των οποίων είναι άνδρες.
Η πλειονότητα των περιστατικών αφορά ηλικίες από 25 έως 44 ετών.

2 Δεκ 2007

Ανοιχτό σχολείο κατά της βίας


Βανδαλισμοί σε σχολεία συμβαίνουν όλο το χρόνο, αλλά διαστάσεις «είδησης» λαμβάνουν στις καταλήψεις. Σε μεγάλα συστεγαζόμενα σχολεία (όπως λένε οι έρευνες), με προβλήματα λειτουργίας, με ισχνές σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών - μαθητών - γονιών, από απείθαρχους μαθητές χαμηλών επιδόσεων, φτωχών οικογενειών, αλλά και από παιδιά μεσοαστικών οικογενειών που έχουν μάθει να μην υπολογίζουν την αξία των πραγμάτων, που αναλώνουν γρήγορα και πετούν... Οτι το φαινόμενο εντείνεται, είναι βέβαιο. Στο πρώτο κύμα μαζικών καταλήψεων (1998-1999, επί μεταρρύθμισης Αρσένη) το κόστος των βανδαλισμών στα σχολεία εκτιμήθηκε στα 3 εκατ. ευρώ. Τώρα, ένα εκατ. ευρώ κόστισαν μόνο οι βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα Παγκρατίου.

Φταίνε οι καταλήψεις; Οχι. Απλώς προσφέρουν το «έδαφος». Μπορεί οι καταληψίες να μην έχουν όλοι την ίδια «ταυτότητα», συγκρότηση στις θέσεις και τις προτάσεις, αλλά έχουν τον ενθουσιασμό και την ορμή της νεότητας. Για τους μαθητές η διαμαρτυρία (ή ο χαβαλές) είναι μια ζωογόνος άσκηση ελευθερίας. Λόγοι υπάρχουν - αγωνία για το μέλλον, κακή ποιότητα εκπαίδευσης (με κατάληψη ή μη, το μάθημα γίνεται στο φροντιστήριο), ανταγωνισμός, βαθμοθηρία, καταπίεση, αδιαφορία, άθλιες εγκαταστάσεις... Ομως η διαμαρτυρία (ή ο χαβαλές) δεν συνδέεται άμεσα με τη βία. Τους βανδαλισμούς δεν γεννά η νεανική λαχτάρα για διεκδίκηση, αλλά ένα βαθύ αίσθημα αποτυχίας, απόρριψης, διάκρισης, αδικίας, υπό συνθήκες μοναξιάς, αποξένωσης, μικρής κοινωνικής συνείδησης και ανύπαρκτου σεβασμού στη δημόσια περιουσία, που καλλιεργούν η γενικότερη αναντιστοιχία λόγων και έργων, η διαφθορά, ο ανταγωνισμός, ο αυταρχισμός, ο υπερκαταναλωτισμός, οι χαλαροί δεσμοί, ο κοινωνικός αποκλεισμός. Ο βανδαλισμός είναι η πραγμάτωση των μηνυμάτων βίας που λαμβάνονται από την κοινωνία, και είναι πάντα ομαδικός (όπως και στα γήπεδα). «Φάρμακό» του δεν είναι τα δρακόντεια μέτρα φύλαξης και το «σφράγισμα» της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά η πρόληψη. Δεν είναι η «αποστείρωση» του σχολείου με κάμερες και υψηλούς τοίχους, αλλά αντίθετα το άνοιγμά του στην κοινωνία. Η ενεργή, ζωντανή, διαρκώς παρούσα κοινότητα είναι που αποτρέπει το έγκλημα. Το διαρκώς ανοιχτό σχολείο - μελίσσι, με τις πολλαπλές καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες είναι που απομακρύνει μέσα από το διδασκαλικό ενδιαφέρον, την καθοδήγηση, την ενθάρρυνση, τον έπαινο, το ενδεχόμενο της περιθωριοποίησης και της αποτυχίας. Το παραμύθι της εξυπνάδας πρέπει να τελειώσει. Η εξυπνάδα καλλιεργείται και η γνώση μπορεί να αποκτηθεί από όλους τους μαθητές αν βρεθούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Δηλαδή σε ένα σχολείο που μορφώνει κι όχι που συμμορφώνει αναπαράγοντας τις κοινωνικές τάξεις.


Tης Τασούλας Καραϊσκάκη Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2/12/2007


1 Δεκ 2007

Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους του Άμστερνταμ

Περίπου 15.000 Ολλανδοί μαθητές γυμνασίου πραγματοποίησαν πορεία στο Αμστερνταμ διαδηλώνοντας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ορίσει ως ελάχιστο χρόνο διδασκαλίας τις 1.040 διδακτικές ώρες κατ' έτος.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών AOB και CNV. Σε σύγκριση με προηγούμενες κινητοποιήσεις, η διαδήλωση της Παρασκευής έγινε με σχετικά ομαλό τρόπο, κυρίως χάριν των προληπτικών μέτρων που έλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές, πάντως, η αστυνομία του Αμστερνταμ ανακοίνωσε ότι προέβη σε συνολικά 60 συλλήψεις.
Στην πορεία, μέλη της ένωσης μαθητών γυμνασίου της Ολλανδίας, ή LAKS, συνομίλησαν με πολιτικούς και αξίωσαν η κυβέρνηση σε πλήρη σύνθεση να πάρει θέση για το ελάχιστο όριο που θεσπίσθηκε.
Η LAKS υποστηρίζει ότι τα σχολεία καλύπτουν το όριο αναγκάζοντας απλώς τους μαθητές να παραμένουν σε αίθουσες χωρίς παρόντες εκπαιδευτικούς, αλλά μόνο επιτηρητές, επιπλέον ώρες, χωρίς να φροντίζουν να μαθαίνουν κάτι. Σύμφωνα με την LAKS και τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, τα σχολεία δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους και το διδακτικό προσωπικό για να καλύψουν το ελάχιστο όριο που θεσπίσθηκε.
Oι μαθητές ζήτησαν να προταχθεί η ποιότητα έναντι της ποσότητας οι δάσκαλοι πρότειναν από την πλευρά τους τα σχολεία να αποφασίζουν μόνα τους εάν θα προσφέρουν 960 ή 1.040 ώρες διδασκαλίας κατ' έτος.


πηγή: Α.Π.Ε.


 

Free Visitor Counters
Vitamin Shoppe Coupon Codes